Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@20:37:55 GMT

رصد هلال ماه نو

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۲۲۲۰۲

رصد هلال ماه نو

آخرین قسمت ویژه‌برنامه‌ «+چرخ» در ماه مبارک رمضان، ساعت 14:30 امروز، چهار‌شنبه 31 اردیبهشت، در آستانه‌ی عید سعید فطر، با بررسی جزییات رویت هلال ماه روی آنتن شبکه‌ چهار می‌رود.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ در این قسمت از برنامه‌ی «+چرخ»، حافظ آهی به‌عنوان مجری-کارشناس «+چرخ» با احسان یوسفی، کارشناس نجوم درباره‌ی چگونگی استهلال ماه شوال و عید سعید فطر گفت‌وگو خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

از دیدگاه شرعی طبق سنت پیامبر اکرم(ص) درصورت مشاهده‌ی هلال ماه جدید در هنگام غروب خورشید، این زمان هنگامِ آغاز ماه نو است و از فردای آن روز ماه جدید قمری شروع می شود. برای رصد ماه نو در روز ۲۹ یا ۳۰ ماه قمری رصدگران هلال با تمام تجهیزات فنی استهلال مانند دوربین دو چشمی، تلسکوپ و ... هنگام عصر در منطقه‌ی غرب آسمان و در حوالی تقریبی غروب خورشید به شکار هلال یا به اصطلاح شرعی، به استهلال می‌پردازند. رویت بعضی از هلال‌ها آسان است و رویت بعضی از ماه‌ها دشوار؛ به همین دلیل رصدگران باید تجربه‌ی زیادی در استهلال داشته باشد تا بتوانند هلال‌های بحرانی را رصد کنند. در بعضی از دولت‌های مسلمان ملاک آغاز ماه قمری جدید رویت ماه نیست و به همین دلیل بدون مشاهده‌ی هلال، آغاز ماه قمری بعدی و در پایان ماه مبارک رمضان، عید سعید فطر اعلام می‌شود. اما در ایران با فتاوای مراجع تقلید، رویت هلال ماه شرط اعلام ماه قمری جدید و اعلام شروع و پایان ماه مبارک رمضان است. 

ویژه‌برنامه‌ی «+چرخ» در ماه مبارک رمضان مهم‌ترین رویدادهای علم و فناوری و مسائل روزمره‌ی زندگی را با تمرکز بر تحولات علمی درباره‌ی ویروس کرونا و با نگاهی تخصصی و به‌زبانی ساده و با حضور کارشناسان، اساتید دانشگاه و نخبگان بررسی و واکاوی کرد. 

«+چرخ» در ماه مبارک رمضان از شنبه تا چهارشنبه، از ساعت 14:30 به‌صورت زنده و تکرار آن ساعت 20:30 روی آنتن شبکه‌ی چهار می‌رفت و فصل جدید «چرخ» از اوایل تابستان 99 پخش خواهد شد. مجری «چرخ» حافظ آهی است و محمد جباری سردبیری برنامه و الهه بهبودی تهیه‌کنندگی «+چرخ» را بر عهده دارند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: عید سعید فطر شبکه چهار ویژه برنامه چرخ ماه مبارک رمضان هلال ماه ماه قمری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۲۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگفتی‌آفرینی ژاپن در ماه: ماه‌نشین «اسلیم» برای سومین بار از سرمای مرگبار ماه جان به در برد

ماه‌نشین هوشمند ژاپنی برای بررسی ماه یا به‌اختصار اسلیم در شاهکاری حیرت‌انگیز، از سه شب قمری جان سالم به در برده است. فضاپیماهای ماه‌نشین معمولاً فقط برای یک روز قمری، معادل تقریباً دو هفتهٔ زمینی دوام می‌آورند؛ زیرا شبانگاه ماه آن‌قدر طولانی و سرد است که باتری و تجهیزات الکترونیکی فضاپیماها را خراب می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از زومیت، تعداد بسیار کمی از ماه‌نشین‌ها برای دوام آوردن در دمای شبانهٔ ماه ساخته شده‌اند. در این مدت تقریبا ۲ هفته‌ای، دما می‌تواند تا منفی ۱۳۳ درجهٔ سانتی‌گراد کاهش یابد. اسلیم نیز قرار نبود بتواند شبانگاه ماه را به‌سلامت پشت سر بگذارد؛ زیرا هیچ گرم‌کن یا عایق خاصی برای گرم نگاه‌داشتن وسایل الکترونیکی فضاپیما تعبیه نشده بود.

برنامهٔ اولیهٔ ژاپن این بود که با فرارسیدن اولین شبانگاه در محل فرود ماه‌نشین، پایان مأموریت رقم بخورد؛ درنتیجه کمتر از دو هفته پس‌ازآنکه اسلیم در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۳ (۲۹ دی ۱۴۰۲) به ماه رسید، هیچ‌کس انتظار نداشت که فضاپیما دوباره از خواب بیدار شود؛ اما در ۲۵ فوریه ۲۰۲۳ (۶ اسفند)، خورشید بر فراز محل استراحت اسلیم در نزدیکی قطب جنوب ماه طلوع و با تاباندن پرتوهای خود روی فضاپیما، آن را بیدار کرد.

در کمال تعجب، تیم مأموریت اسلیم روی زمین دست‌به‌کار شد و به ماه‌نشین دستور داد تا از محیط اطراف خود تا شبانگاه بعدی، زمانی که انتظار می‌رفت مأموریت واقعاً دیگر تمام شود، عکس‌برداری و اندازه‌گیری کند. در اواخر ماه مارس، خورشید بار دیگر طلوع کرد و فضاپیما دوباره روشن شد و شروع به ارسال داده‌ها به زمین کرد.

شرح عکس: تازه‌ترین تصویر ماه‌نشین اسلیم از سطح ماه

از هر نظر، بیدار شدن دوبارهٔ اسلیم موفقیتی خیره‌کننده بود. این دستاورد در حالی حاصل شد که فضاپیما به شکل وارونه روی یک شیب قرار دارد. بااین‌حال، شگفتی‌آفرینی اسلیم همچنان تمام نشده بود؛ زیرا فضاپیما ۲۳ آوریل(۴ اردیبهشت)، پس از سومین شب قمری، بار دیگر از مرگ بازگشت.

حساب رسمی اسلیم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اسلیم عملکردهای اصلی خود را حتی پس از سه شب اقامت در ماه حفظ کرده است.» تصویر جدیدی از سطح ماه که به اشتراک گذاشته شده است، نشان می‌دهد که ماه‌نشین بار دیگر به‌سختی مشغول جمع‌آوری داده‌هایی است که نه‌تنها به ما در درک ماه کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند موجب ساخت فضاپیماهایی شوند که قادر به زنده ماندن در شبانگاه ماه باشند.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900020 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 
  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین ماه رمضان
  • اختتامیه مسابقات فوتسال جام رمضان در هیرمند
  • غیبت قمری آنتارس چه زمانی رخ می‌دهد؟
  • مورایس: با افتخار یک مسلمان هستم
  • مورایس: با افتخار یک مسلمان هستم + فیلم
  • شگفتی‌آفرینی ژاپن در ماه: ماه‌نشین «اسلیم» برای سومین بار از سرمای مرگبار ماه جان به در برد
  • مسابقات جام رمضان تنیس روی میز بانوان در سمنان پایان یافت
  • تقدیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • آرامگاه «گهواره‌گر» یکی از زیباترین بناهای به‌جا مانده در دشت توس